Utvalgte strikkemønstre
for American Girl doll

Målfrid Gausel's design strikkeoppskrifter for dukkeklær spesielt designet for American Girl Doll - 18" dukken Kirsten

Strikkemønstrene passer også for andre 18" dukker som Baby born etc.


American Girl Doll er en 18" dukke i høy kvalitets vinyl. Svært mange amerikanske foreldre og besteforeldre til barn mellom 3 og 13 har et forhold til denne dukken. Hvorfor er American Girl Doll så populær?

Sett fra de voksnes side er det fordi dukken har en ønsket innflytelse på barnas bevisstgjøring. Det foreligger seks bøker om hver av dukkene, som representer spesifikke karakterer fra forskjellige tidsepoker i amerikansk historie. Hver dukke har fått sin egen karaktertype, sin egen livshistorie og verdier som bidrar til å gi barn en klar forståelse av de hendelsene som har skapt Amerika.

Sett fra barnas side er det fordi elsker å leke med disse dukkene. Med et stort utvalg av klær og forskjellige deler kan barna skape det miljøet de foretrekker.

   American Girl Doll
   Kirsten besøker Norge    


   American Girl Doll
  Kirsten besøker Norge    
    Januar     Februar     Mars
    April     Mai     Juni
    Juli     August     September
    Oktober     November     Desember

Målfrid's design strikkeoppskrifter gjør seg svært godt på disse dukkene, og særlig de som Målfrid har designet spesielt til denne dukken. "American Girl" er ikke en "baby doll", Kirsten er 7 år og vi synes at hun kler mer "vokse" klær enn for eksempel det Baby born gjør. Nå er for så vidt Baby born som poteten, anvendelig til mye og "alderen" endres med klærne som brukes, men den kler best baby doll klær.

American Girl dukken passer utrolig bra til Målfrid's design for dukkestrikk. Originalt foreligger det kun ferdigsydde klær disse dukkene, så Målfrid's strikkemønster er populære og oppfyller tydeligvis et ønske hos mange.

I løpet av de siste 20 årene har amerikanerne kjøpt 14 millioner American Girl dukker. Så American Girl har i mange år vært en heltinne og god venn for et stort antall amerikanske små piker.

Det er skrevet bøker om hver av dukkene, det er laget videoer og for kort tid tilbake ble den første American Girl Doll spillefilmen laget.

Kirsten tenker på Amerika som et land fylt av muligheter.
Sommeren 1854, etter en lang reise med et lite skip ankommer en av American Girl Doll karakterene, Kirsten Larsson, Amerika. Alt i det nye landet er forskjellig fra den lille bygden i Sverige som hun forlot sammen med familien. Hun er stolt over å begynne et nytt liv som nybygger, og hun tror at faren har rett; Amerika kommer til å være et land fylt med muligheter for dem alle.

Med en bakgrunn "inviterte" Målfrid og jeg Kirsten til å besøke typiske norske steder, fortrinnsvis med et kulturelt preg som kan forbindes med hennes opprinnelse i Skandinavia. Kjøpt på Ebay ankom hun her en regnfull dag i november 2008. Målfrid designer en egen kolleksjon strikkeoppskrifter som passer alle 18" dukker, men de er spesielt tiltenkt Kirsten.
denne siden vil etter hvert vise en oversikt over alle de 12 spesielle strikkeoppskriftene, det kommer en strikkeoppskrift til Kirsten for hver måned i 2009. Som nevnt vil vi prøve å sette hvert strikkemønster i sammenheng med steder og ting som er typisk for Norge og vise klærne med disse miljøene som bakgrunn. Vi håper at du vil like det.

Klikk på bildene for å se flere og større bilder.

Kirsten, her er hun, stolt og vakker.