🧶✨
Strikk dukkeklær med
våre strikkemønstre
designet av Målfrid Gausel


Takk for at du besøker Målfrid Gausels egen nettside for strikkeoppskrifter til dukkeklær. 

Min oppgave her er å fotografere dukkeklærne, publisere dem og sende ut nyhetsbrevet og sørge for at nettstedet fungerer best mulig. Den viktigste jobben er som CEO ekspert å sørge for at nettstedet blir synlig når du "Googler" etter strikkemønstre for dukkeklær. Du fant tydeligvis frem til oss.

Vi er flere som hjelper Målfrid med sin målsetting om å gjøre sine dukkestrikk design verdenskjent gjennom dette nettstedet.

Ved siden av at Bettina er superflink til å strikke og hekle oversetter hun raskt nye oppskrifter til tysk. Det samme gjør Georgette som oversetter mønstre til Nederlandsk. I Frankrike har vi Sylvie som hjelper oss med fransk oversettelse. For min del er det morsomt og utviklende å ha den fortløpende kontakten med disse flinke damene.

Nettstedet har ca. 20 000 besøkende og fra 175 000 sideoppslag hver måned,  besøkende kommer fra 160 nasjoner. Nettstedet er et av verdens mest besøkte i sin sjanger. 

Målfrid Gausel er hovedpersonen her, så det er på tide å introdusere henne. Er du en entusiastisk strikker av dukkeklær kjenner du antakelig godt til henne fra før. Med sine fem fantastiske bøker med dukkestrikk mønster er Målfrid Gausel en dukkestrikk celebritet i Norge, i manges øyne har hun lenge vært Norges ukronede dukkestrikk dronning, nå gjentar hun det samme i for resten av verden

Kjell Ramstad

Målfrids hjørne

Hei, og takk for at du besøker oss.
Jeg bor i nærheten av Stavanger, et fint sted å bo for en som liker å gå turer i norsk natur, særlig i fjellet, men også å reise og se fremmede land og steder. 

Tilbakemeldingen jeg har fått på de fem strikkebøkene mine er nesten overveldende. Jeg får hyggelige telefoner fra hele landet. I tillegg til at jeg er svært glad ikke bare å designe strikkemønster til dukker og strikke dukkeklærne og se resultatene, så er nettopp det at bøkene og mønstrene gir andre mennesker glede og inspirasjon mye det som motiverer meg og gir meg lyst til å fortsette. 

Etter at den fjerde boken med dukkestrikk var ferdig har jeg tenkt en del på hva skulle bli det neste. Den femte boken? Kanskje. Internasjonale forlag har også vist sin interesse. 

Så en dag ringte Kjell meg og spurte; Målfrid, hvorfor ikke spre dine dukkeklær strikkemønstre ut over hele verden ved å bruke den absolutt beste og grenseløse måten å gjøre det på, - via internett. Selvsagt, en spennende ide. Så her er jeg. 

Garn og strikking, og strikkede dukkeklær, - har fascinert meg så lenge jeg kan huske, og i løpet av mange år har jeg designet en anseelig mengde strikkemønstre for dukker. Det å designe og strikke er virkelig morsomt. Gleden over farver, garn og fibre har vært en del av meg så lenge jeg kan huske. Jeg har designet noen hundre dukkestrikk modeller, og ofte spør folk meg hvordan jeg rekker å lage alle disse mønstrene, hvordan jeg får tiden til å strekke til. Her er den gode nyheten, det er enkelt. Jeg står opp tidlig hver morgen. Da er det rolig, det er en fin tid og jeg får unna mye. Ideer om nye strikkemønstre kommer ofte når jeg jobber med andre ting. 


Inspirasjon til nye strikkemønstre kommer både fra gleden over vakre, strikkede dukkeklær, og ikke minst fra gleden jeg har i 

barnebarna mine. Jeg er bestemor til Malin og Karoline, Kaja, Fredrik, Tiril og Mons. 
(Til venstre; Kaja, Tiril og Fredrik) 
Karoline og Malin besøker meg ofte, og da har de med seg dukkene sine. Og det var i den sammenheng at det ble aktuelt å friske opp gamle strikkekunnskaper. 

Så jeg fant frem strikkepinner og garn av fin, myk ull og begynte å strikke dukkeklær maken til de dukkeklærne jeg benyttet til min egen dukke da jeg var liten. Og resultatet brakte glede hos jentene. De fikk nye strikkede dukkeklær til dukkene sine, og det var alltid spennende og morsomt for dem å se hva bestemor, på magisk vis, var i stand til å få ut av ull nøstet og strikkepinnene sine. 

Og siden den gang har livet mitt, og hjemmet mitt vært fylt med strikkede dukkeklær, og over tid er det blitt mange forskjellige strikkemønstre. 

Mange mennesker samler på gamle dukker og jeg har fått en god del spørsmål om strikkemønstre og strikkemodeller for slike dukker. Særlig er det spørsmål om klassiske klær som kan passe for disse dukkene. Dessverre har det ofte vært vanskelig å finne gode strikkemønstre for slike dukkeklær. Mange har måttet improvisere ved å tilpasse strikkemønstre for babyklær eller det har strikket fritt etter eget hode. Å skape egne strikkemønstre er jo kjempefint og morsomt for noen, men det er ikke alle som synes det er så enkelt, de fleste ønsker å få den hjelpen det er å strikke etter et ferdig mønster. 

Her på nettstedet vil jeg i begynnelsen fokusere den velkjente Baby born dukken. Baby born dukke er ca. 18 tommer lang, så strikkemønstrene passer derfor flere andre populære dukker. Det vil komme strikkemønstre som passer for Baby born dukke fremover. 

Jeg ser frem til å presentere min nye kolleksjon. Noen av strikkemønstrene vil ha en mer moderne stil, og ande vil være i tråd med norske og skandinaviske tradisjoner. 

Hilsen 
Målfrid Gausel

Hjertelig velkommen til lage din egen side her ved å laste opp bilde av dukkeklærne du har strikket.