We houden van breipatronen voor poppen
en prachtige gebreide poppenkleding
van hoge kwaliteit

Bedankt voor Uw bezoek aan onze site met breipatronen voor poppen en prachtige gebreide poppen kleding van hoge kwaliteit, de poppen - breipatroon - site.

Hallo, mijn naam is Kjell.

Mijn taak is het maken van al de foto’s, het publiceren van de patronen, het beheren van het systeem en de samenwerking met Payload (de internetshop), het versturen van de nieuwsbrieven aan U en ik zorg er voor dat alles op deze site werkt.

Ik ben gelukkig dat ik U Maalfrid Gausel mag voorstellen. Maalfrid is in Noorwegen een “ poppen brei patroon” bekendheid. In feite is ze de “ poppen brei koningin” van Noorwegen.

Ze heeft vijf zeer populaire breiboeken uitgegeven, hier zijn de eerste vier van deze boeken met schitterende patronen voor gebreide poppen kleding. Nieuwe uitgaven worden nu herdrukt in grote getallen, maar de oudste drie boeken worden niet herdrukt .

Spijtig genoeg werden deze alleen in het Noors geschreven. Speciaal voor deze site zal Maalfrid een nieuwe collectie ontwerpen gebaseerd op traditionele Noorse gebreide kleding maar in een meer moderne stijl.


Målfrid’s hoekje
Hallo en bedankt voor Uw bezoek

Ik woon aan de mooie zuid - west kust van Noorwegen , vlakbij de stad Stavanger . Mijn voornaam , Målfrid , bevat een van de drie speciale Noorse lettertekens . U spreekt "å" uit als au in Paul : Maulfrid.

De respons op mijn 4 boeken was een beetje overweldigend. Ik krijg mooie telefoontjes uit heel Noorwegen. Het lijkt er op dat mijn boeken vreugde en inspiratie brengen bij veel mensen.

Sinds mijn vierde boek klaar is, heb ik nagedacht van wat ik nu zou doen . Internationale uitgevers hebben gevraagd om mijn boeken uit te geven.

Maar, op een dag kreeg ik telefoon van Kjell en hij vroeg mij:” Målfrid, waarom niet het internet gebruiken om je mooie breipatronen wereldwijd te verspreiden? “ Ja natuurlijk, dat was een opwindend idee. Dus daar ben ik dan.


Wol en breien, en gebreide poppenkleding, het fascineert me zolang als ik me kan herinneren, en in de loop der jaren heb ik vele gebreide poppenkleding ontworpen. Het ontwerpen en breien geeft me zoveel plezier. Mijn liefde voor kleuren, weefsels en vezels heb ik al zolang ik me herinneren kan. Ik heb ongeveer 100 breipatronen voor poppen kleding ontworpen en vaak vragen de mensen me hoe ik dit allemaal gedaan krijg. Ik denk dat een van de sleutels van mijn succes is ’s morgens vroeg opstaan en goed de tijd beheren. Hoe dan ook, ideeën voor nieuwe breipatronen komen terwijl ik mijn ander werk doe.

Mijn inspiratie komt deels door mijn liefde voor verrukkelijke poppen en baby kleding en natuurlijk door mijn liefde voor mijn kleinkinderen. Ik ben de grootmoeder van Malin en Karoline, Kaja, Fredrik, Tiril en Mons . Karoline en Malin bezoeken me vaak en ze brengen dan hun poppen mee en dus besloot ik op een dag om oude herinneringen en mijn breivaardigheid weer op te frissen.

Hier links : Kaja, Tiril en Fredrik

Ik vond mijn breinaalden en dunne zachte wol en begon te breien aan poppenkleding die er uitzag als de poppenkleding die ik had voor mijn eigen poppen toen ik nog een klein meisje was . Het resultaat maakte de meisjes heel blij . Zij kregen nieuwe poppenkleding voor hun poppen, en het was voor hun altijd verrassend en heel plezierig om te zien wat oma , op een toverachtige manier , kon maken met een kluwen breiwol en haar breinaalden . Sindsdien is mijn leven en mijn huis gevuld met gebreide poppenkleding . Zo ben ik begonnen en stilaan heb ik vele verschillende creaties ontworpen .

Van volwassenen, die oude poppen verzamelen, heb ik vele vragen gehad over de breipatronen.

Vele van hen zoeken klassieke patronen passend voor die oude poppen. Spijtig genoeg is het heel moeilijk om breipatronen voor poppenkleding te vinden. Ik heb vaak moeten improviseren om baby patronen aan te passen voor poppenkleding . Soms heb ik zelfs patronen moeten ontwerpen. Niet iedereen ziet dit als een makkelijke taak om te doen, de meeste mensen hebben een patroon nodig .

Ik concentreer we vooral op breipatronen voor American Girl doll en voor Baby Born patronen. De grootte van deze poppen komt overeen met andere poppen van deze maat (45 cm)

Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe collectie voor te stellen . Sommige breipatronen zullen meer modern zijn , andere zijn dan weer in de stijl van Noorse of Scandinavische tradities.


Veel mensen in Noorwegen breien graag poppenkleding en plaatsen de resultaten van hun breiwerk op hun websites en blog. Monai heeft wat poppenkleertjes gebreid op basis van mijn breipatronen voor poppenkleertjes en ze laat haar foto's zien op haar website.

Later wil ik bezoekers van de website die poppenkleertjes hebben gebreid met mijn breipatronen uitnodigen om foto's van hun breiwerk op deze website te laten zien.

Vriendelijke groeten
Målfrid