Dukkestrikk i klassisk mote 
for høsten 


Model 0132D MARIA - Overall, Genser, Cape, sokker, Lue og Skjerf
(Passer 43-47 cm (18") dukker som Baby born og American Girl doll) 


Da har jeg strikket et nytt antrekk til dukken min. Jeg har kalt modellen Maria.  Det blir av og til vanskelig å finne nye navn på tingene jeg strikker, så for en stund siden tenkte jeg; hvorfor ikke bruke navn på mennesker som var her da jeg var liten, og som jeg er veldig glad for å ha kjent.  En av disse damene var Maria, mor til en god venninne av meg.  En god og snill dame. Det var et ...

Jeg ser på disse klærne som jeg nå har strikket som «litt klassiske» og pene

... folksomt hus og alle var velkommen inn.  Mye smil og latter i det hjemmet!

Jeg ser på disse klærne som jeg nå har strikket som «litt klassiske» og pene, og derfor fikk jeg lyst til å kalle dem Maria.  Hun var alltid så pen og velkledd da hun ble gammel.  Døtrene hennes passet godt på henne.

Jeg strikket først denne lys blå overallen.  Den har flotte kanter i dbl perlestrikk. En liten rute på kneet har den også fått.  Knapping i sidene med søte små knapper.

Til overallen strikket jeg denne lille genseren.  Den har et lite mønster i blått og hvitt. Kantene langs ... 

Jeg strikket først denne lys blå overallen.

 ...hals og ermer er hvite strikket som en vrangbord. Dukken Maria ble veldig søt i dette antrekket.  Da mønsteret var lite og pent strikket jeg også lua i dette mønsteret. Den har sløyfer knyttet av snorer i sidene og gjorde seg godt til dette antrekket.

Til ute bruk tenkte jeg at en mørk blå cape kunne være flott.  Denne capen ...

Til ute bruk tenkte jeg at en mørk blå cape kunne være flott. Denne capen er strikket med kanter i samme mønsteret som blusen.

... er strikket med kanter i samme mønsteret som blusen. Bare det at her er mønsteret strikket i en farge.  Capen har også en hette med fine kanter.  

Den er hektet sammen i halsen med en liten koftehekte.  (Kan gjerne sy en hempe av knapphull sting her og en knapp på motsatt side. Det vil nok også være fint)

Da jeg hadde litt lys blått garn igjen strikket jeg ... 

Capen har også en hette med fine kanter.

Velkommen til å bli venn på Facebook siden min. På Facebook vil jeg vise mer om hvilke ideer og mønstre som kommer fremover. 

Da jeg hadde litt lys blått garn igjen strikket jeg et enkelt skjerf i dbl perlestrikk

et enkelt skjerf i dbl perlestrikk.  Tenkt det kunne være fint å henge utenpå capen.

Mørk blå sokker som tilbehør måtte jo dukken Maria ha!

Så nå håper jeg dere også synes dukken ble flott i disse klærne.

Kos deg med strikkingen!

Hilsen Målfrid


Dukkestrikk i klassisk mote 
for høsten 

 0132D MARIA - Overall, Genser, Cape, sokker, Lue og Skjerf
0132D MARIA 
Overall, Genser, Cape, sokker, Lue og Skjerf
Dukkestrikk i klassisk mote for høsten
Strikkemønstret passertil 18" dukker som Baby born, American Girl doll.) Klikk på bildet og se flere bilder i Foto Galleriet $8,25Klikk her og legg strikkeoppskrift i handlekurvVis handlelkurv

PS: "Del disse vakre ting med familie og venner"
Jeg håper du liker dette antrekket like mye som jeg likte å lage  det, håper du vil dele denne siden på Facebook (under) eller Twitter. Likte du noen bilder, klikk på "pin it" og legge dem til din Pinterest album .
Vennlig hilsen Målfrid Gausel