Elegant dukkestrikk
sommermote i turkis

Model 0131D HERMELINE - 
Kåpe, Genser, Skjørt, Truse, Sko og Hårbånd 
(Passer 43-47 cm (18") dukker som Baby born og American Girl doll) 


Denne gangen fant jeg fram en kåpe sammen med pannebånd som jeg har strikket for lenge siden og kalt Hermeline.  Jeg tenkte at denne kåpen burde jeg gjøre bruk av. Men den trengte noe tilbehør.

Jeg har vært så heldig å få en del deilig mykt garn i Silke Alpakka, kjempe lett garn fra Sandnesgarn.  Noe av dette garnet var i turkis, en farge jeg syntes passet glimrende til denne kåpen.  Jeg tenkte at dukken godt kunne få ...

Denne gangen fant jeg fram en kåpe ...

... noen enkle klær som passet godt til sommertiden som vi har nå.

Jeg strikket et lite skjørt som med noen små felt som minner om foldeskjørt.  Skjørtet er strikket rett opp uten økninger eller fellinger, og det er veldig enkelt.  Passer til det meste.  Har bundet det sammen i livet med en snor trukket gjennom hullraden og knyttet foran.

Etterpå strikket jeg en genser med korte ermer.  Denne er strikket i 2 deler.  Foran og bak.  Den har en høy vrangbord i livet som består av bitte små fletter.  Disse flettene har jeg også strikket langs ermene.  Ermene er strikket ... 

... sammen med pannebånd som jeg har strikket for lenge siden og kalt Hermeline.

 ... i ett med bolen og genseren er sydd sammen langs sidene og ermene til slutt.  Foran har jeg strikket genseren åpen.  Her har jeg laget små hemper av knapphullsting ganske tett og sydd små mørkeblå knapper langs motsatt side. Rundt halsen har jeg heklet små picoter.

Denne drakten ble riktig fin til dukken etter at den var ferdig. 

Jeg strikket også en helt vanlig truse i rettstrikk.  Denne er knyttet sammen rundt livet med en snor.

Så manglet jeg bare en lue og et par sko.

Skoene strikket jeg i blått.  Samme farge som kåpen og hårbåndet.  De er korte ...

... på leggen og knappet foran med en liten blank knapp.

Lua bestemte jeg meg for å strikke i turkis både for å bryte fargene litt, og for å ta opp fargen på klærne dukken har under kåpen.  Rundt kanten av lua har jeg brukt samme flettekant som jeg har på genseren.  Lua ble ganske stilig, men kan like gjerne strikkes i blått som kåpen.

Foran har jeg strikket genseren åpen. Her har jeg laget små hemper av knapphullsting ganske tett og sydd små mørkeblå knapper langs motsatt side.

Velkommen til å bli venn på Facebook siden min. På Facebook vil jeg vise mer om hvilke ideer og mønstre som kommer fremover. 

Jeg håper du vil like disse klærne og strikke dem til dukken din!

Kos deg med strikkingen!

Hilsen Målfrid 


Dukkestrikk sommermote

 0131D HERMELINE - Kåpe, Genser, Skjørt, Truse, Sko og Hårbånd
0131D HERMELINE 
Kåpe, Genser, Skjørt, Truse, Sko, Lue og Hårbånd
Dukkestrikk sommermote 
Strikkemønstret passer til 18" dukker som Baby born, American Girl doll.) Klikk på bildet og se flere bilder i Foto Galleriet $8,25Klikk her og legg strikkeoppskrift i handlekurvVis handlelkurv

PS: "Del disse vakre ting med familie og venner"
Jeg håper du liker dette antrekket like mye som jeg likte å lage  det, håper du vil dele denne siden på Facebook (under) eller Twitter. Likte du noen bilder, klikk på "pin it" og legge dem til din Pinterest album .
Vennlig hilsen Målfrid Gausel