Strikk søt festkjole
til dukken 

Model 0127D ISA LOTTE - Kjole, Lue, Truse og Sokker 
(Passer 18" dukker som Baby born og American Girl doll) 


Da jeg hadde en del deilig mykt Silk Alpakka garn liggende her, tenkte jeg at jeg skulle strikke dukkene litt fint selskapstøy.  Jeg fant et gammelt mønster i et hefte fra Garnmannen med oppskrifter for baby og barn. Heftet har en koselig ...

strikke dukkeklærJeg fant et gammelt mønster i et hefte fra Garnmannen med oppskrifter for baby og barn.

... vaskeforklaring på baksiden som forteller hvor godt det er å vaske strikketøy i Milo fra Persilfabrikken.  Denne forklaringen forteller jo at bladet er gammelt.

Jeg tenkte at jeg kunne bruke dette lille mønsteret jeg fant i dette heftet til en litt vid kjole med bærestykke.  Jeg valgte å strikke denne kjolen med stor vidde og rynke den fint langs brystet. På kjolen har jeg heklet ... 

strikkeoppskrifter dukkeklærJeg tenkte at jeg kunne bruke dette lille mønsteret jeg fant i dette heftet til en litt vid kjole med bærestykke. Jeg valgte å strikke denne kjolen med stor vidde og rynke den fint langs brystet

 ... små kanter langs kanten nederst, rundt ermene og langs halslinningen.  Dukken ble riktig fin i denne kjolen.  Jeg strikket  også en  litt kortere, hvit kjole i tynn baby ull til Baby born.  Disse kjolene passer like godt til en babydukke som til den litt mer «voksne» dukken.

Trusen strikket jeg i glattstrikk. Etterpå heklet jeg kanter (likt kanten på kjolen) rundt bena og rundt livet på trusen. 

Lua har en kant hvor jeg har strikket inn en ...

dukkeklær til babyborn oppskrifterJeg strikket også en litt kortere, hvit kjole i tynn baby ull til Baby born. Disse kjolene passer like godt til en babydukke som til den litt mer «voksne» dukken.

... en mønsterbord langs kanten.  Ellers har lua en flott pull på toppen.  Denne lua passer utmerket til disse kjolene.

Små lette sommer sokker har jeg også strikket. Søte sokker med hekla kant øverst rundt leggen.

Da alt var ferdig strikket, og kledd på dukkene var de klar til både bursdags selskap og annet.  De var riktig flotte begge to.

Velkommen til å bli venn på Facebook siden min. På Facebook vil jeg vise mer om hvilke ideer og mønstre som kommer fremover. 


Nå håper jeg dere også liker disse klærne og får lyst til å strikke dem til dukkene deres.

Lykke til!
Hilsen Målfrid


Strikk søt festkjole til dukken 

0127D ISA LOTTE - Kjole, Lue, Truse og Sokker0127D ISA LOTTE 
Kjole, Lue, Truse og Sokker 
Strikk søt festkjole til dukken 
(Strikkemønstret passer til 18" dukker som Baby born, American Girl doll.) Klikk på bildet og se flere bilder i Foto Galleriet $8,25Klikk her og legg strikkeoppskrift i handlekurvVis handlelkurv

PS: "Del disse vakre ting med familie og venner"
Jeg håper du liker dette antrekket like mye som jeg likte å lage  det, håper du vil dele denne siden på Facebook (under) eller Twitter. Likte du noen bilder, klikk på "pin it" og legge dem til din Pinterest album .
Vennlig hilsen Målfrid Gausel