17 UnniStrikkeoppskriften finner du i
Målfrid Gausels nye strikkebok
Dukkestrikk Bok 1

klikk norsk fotogalleri 2
dukkestrikk-bok-2-omslag-forside-norsk-rett-rygg.jpg

Oppdag sjarmen med håndstrikkede dukkeklær med våre mønster for dukkestrikk

Modell 17 UNNI - Kjole, strømpebukse, hårbånd og sko
Passer 43-47 cm (18") dukker som Baby born (Zapf), American Girl og Hannah (Götz) 

Mønster for strikking av dukkekjole: Elegant kjole

Velkommen til en herlig utforskning av håndstrikket mote for dukker, med det utsøkte 18” Unni dukkekjolemønsteret. Denne omfattende guiden vil veilede deg gjennom å lage et sjarmerende antrekk for din dukke, inkludert kjole, hårbånd, bukser og sko, hver pyntet med det tradisjonelle norske Setesdalmønsteret. Perfeksjoner strikkeferdighetene dine og bring glede til strikkeøktene dine med dette givende prosjektet.


Kjolen er midtpunktet i dette antrekket. Den er strikket i rosa og hvitt, med lange ermer designet for å passe perfekt til dukken din. Mønsteret inkluderer border fra de norske Setesdalsgenserne, noe som gir den et unikt og stilig utseende. Kjolen krever også en knapp som tilbehør.Kjolen er midtpunktet i dette antrekket. Den er strikket i rosa og hvitt, med lange ermer designet for å passe perfekt til dukken din. Mønsteret inkluderer border fra de norske Setesdalsgenserne, noe som gir den et unikt og stilig utseende. Kjolen krever også en knapp som tilbehør.Kjolen

årt dukkekjolemønster viser frem en vakker kjole strikket i rosa og hvitt, som lover en perfekt passform for en 18” dukke.

Designet begynner med en ribbestrikket base, som går over i en fantastisk mønstret kropp som etterligner den klassiske norske Setesdal-stilen.

De lange ermene og pene fellingene ved ermehullene sikrer et skreddersydd utseende, mens hullradene gir en delikat, luftig følelse til kjolen.

Forstykket og bakstykket strikkes separat, med nøye forming ved halsen og elegant avslutning ved skuldrene for å skape et profesjonelt og bedårende antrekk.

En knapp for en løkke-lukking på baksiden av kjolen, forbedrer både funksjon og stil.


Matchende hårbånd for en komplett look

Strikket i koordinerende rosa og hvitt garn, gjenspeiler hårbåndet kjolens estetikk til perfeksjon. Designet har enkle hullmønsterdetaljer som gir eleganse og enkelhet i hver maske. Prosjektet er raskt å strikke, noe som gjør det til et tilfredsstillende tillegg til dukkens garderobe. Avslutningen skjer med en pen sammenføyning bak, som sikrer at hårbåndet sitter komfortabelt uten å skli.

Dette tilbehøret har et enkelt, men effektivt hullmønster som tilfører et snev av sofistikering. Strikkere vil glede seg over det rytmiske mønsteret, som er lett å følge og raskt å strikke. Hårbåndet avsluttes med en sømløs sammenføyning bak, som sikrer en komfortabel passform for dukken.

Komplementerende til kjolen er et hårbånd strikket i samme rosa og hvite fargeskjema. Hårbåndet følger det samme mønsteret som kjolen, noe som sikrer en helhetlig look. Dukken din vil være vakkert kledd med dette tillegget.Komplementerende til kjolen er et hårbånd strikket i samme rosa og hvite fargeskjema. Hårbåndet følger det samme mønsteret som kjolen, noe som sikrer en helhetlig look. Dukken din vil være vakkert kledd med dette tillegget.

Antrekket inkluderer rosa strikkede bukser med hvite prikker for å holde dukken din varm. Disse buksene er nydelige og gir varme når de kombineres med kjolen og hårbåndet.Antrekket inkluderer rosa strikkede bukser med hvite prikker for å holde dukken din varm. Disse buksene er nydelige og gir varme når de kombineres med kjolen og hårbåndet.

Koselige bukser

Vårt dukkekjolemønster inkluderer også søte bukser som er like funksjonelle som de er stilige. Strikket i rosa med lekne hvite prikker, har disse buksene en ribbestrikket midje laget ved å veksle mellom rett- og vrangmasker, noe som sikrer en tettsittende passform.

Hullene som er innarbeidet i designet, gir ikke bare en dekorativ effekt, men gjør det også mulig å justere passformen med en snor. Økning og felling brukes på en smart måte for å forme buksene perfekt etter dukkens dimensjoner.

Sjarmerende sko

Ingen antrekk er komplett uten det perfekte paret sko, og dette strikkemønsteret skuffer ikke. Skoene er laget med rillestrikk, som gir dem en myk tekstur, og er fremhevet av en kontrasterende hvit stripe ved ankelen for en touch av eleganse. De funksjonelle knappelukningene bak er ikke bare praktiske, men gir også en dekorativ detalj. Disse skoene er designet for å komplementere hele antrekket og vil holde dukkens føtter stilige og varme.

Tilbehør:

  • 4 knapper til skoene, som sikrer en sikker og justerbar passform.
Antrekket fullføres med et par rosa sko i glattstrikk. Disse skoene har en hvit stripe rundt anklene og er knappet langs baksiden med fine perleknapper. Fire knapper er nødvendig som tilbehør.Antrekket fullføres med et par rosa sko i glattstrikk. Disse skoene har en hvit stripe rundt anklene og er knappet langs baksiden med fine perleknapper. Fire knapper er nødvendig som tilbehør.

Gleden ved å strikke dukkeklær

Vi inviterer alle strikkere til å starte dette herlige prosjektet. Den beroligende lyden av pinner og de fremvoksende mønstrene vil ikke bare roe sinnet, men også bringe et smil til ansiktet ditt når du ser dine kreasjoner komme til live.

Å strikke dette dukkekjolemønsteret er en givende opplevelse. Når du strikker hvert stykke, vil du legge merke til detaljene og omtanken som er lagt i designet av hvert plagg. Hver del er nøye utformet for å gi dukken din både komfort og stil, fra kjolens ermer til halslinjen og fra armene til skuldrene.Å strikke dette dukkekjolemønsteret er en givende opplevelse. Når du strikker hvert stykke, vil du legge merke til detaljene og omtanken som er lagt i designet av hvert plagg. Hver del er nøye utformet for å gi dukken din både komfort og stil, fra kjolens ermer til halslinjen og fra armene til skuldrene.

Å lage dukkeklær med vårt dukkekjolemønster handler ikke bare om selve strikkingen, men om gleden og tilfredsstillelsen som kommer fra hele prosessen. Hvert element i antrekket—fra de teksturerte ermene på kjolen til den tettsittende passformen på skoene—er laget for å tilby både estetisk glede og funksjonell bruk. Dette mønsteret er designet for å oppmuntre strikkere til å utforske ulike teknikker på en morsom og engasjerende måte.

Nyt detaljene, verdsett strikkeprosessen, og føl deg stolt av det fortryllende antrekket som vil få enhver dukke til å se spektakulær ut. Nyt håndverket, gled deg over resultatet, og fortsett å strikke vakre minner én maske av gangen.

Husk, gleden ved strikking kommer fra resultatet - ditt harde arbeid og engasjement. Å se dukken din kledd i antrekket du har strikket er en herlig belønning. Så plukk opp pinnene dine og strikk Design Unni i dag!Husk, gleden ved strikking kommer fra resultatet - ditt harde arbeid og engasjement. Å se dukken din kledd i antrekket du har strikket er en herlig belønning. Så plukk opp pinnene dine og strikk Design Unni i dag!

17 Unni

book1-17-doll-dress-knitting-pattern-2.jpg

Modell 17 UNNI - Kjole, strømpebukse, hårbånd og skoModell 17 UNNI - Kjole, strømpebukse, hårbånd og sko