Søt dukkekjole i gammelt firkløver mønster

Model 0125D TORA - Kjole, Hatt, Truse og Sko 
(Passer 18" dukker som Baby born og American Girl doll) 


Jeg satt her og bladde gjennom en del gamle mønster da jeg fant et lite mønster som er kalt firkløvermønster. Jeg fikk lyst til å prøve dette mønsteret til noen dukkeklær.  Da jeg  ...

strikkeoppskrifter dukkeklærJeg fant et lite mønster som er kalt firkløvermønster

... hadde en del gult garn liggende her hjemme tenkte jeg at det kunne være en ide å strikke en kjole med dette mønsteret strikket inn i skjørtet.  Kjolen har jeg strikket todelt.

Kanten på overdelen er strikket i 2 deler og deretter strikket fast til kjolen der bærestykket begynner.  På bærestykket foran har jeg ... 

strikke dukkeklærKjolen har fått korte ermer med hekla, gule kanter. De er trukket sammen med små snorer i gult.

 ... strikket en hullrad hvor jeg har festet et silkeband i sidene bak og tredd disse gjennom hullene mot midten der jeg har knyttet silkebåndet i en sløyfe.  Kjolen har fått korte ermer med hekla, gule kanter.  De er trukket sammen med små snorer i gult. 

Etterpå strikket jeg en enkel liten truse i glattstrikk.  Denne hekla jeg  ...

dukkeklær til babybornPå bærestykket foran har jeg strikket en hullrad hvor jeg har festet et silkeband i sidene bak og tredd disse gjennom hullene mot midten der jeg har knyttet silkebåndet i en sløyfe.

... også gule kanter på rundt livet og rundt bena.  Den har en snor i livet tvunnet i gult.

Små sko med et lite innslag av gult hører også med til disse klærne.

Lua har fått et lite firkløver mønster likt mønsteret på kjolen langs kanten.  En enkel og grei lue til dette antrekket.

Velkommen til å bli venn på Facebook siden min. På Facebook vil jeg vise mer om hvilke ideer og mønstre som kommer fremover. 


Lykke til!

Hilsen MålfridSøt dukkekjole i gammelt firkløver mønster

Model 0125D Tora - Kjole, Hatt, Truse og Sko  0125D TORA 
Kjole, Hatt, Truse og Sko Søt dukkekjole i gammelt firkløver mønster 
(Strikkemønstret passer til 18" dukker som Baby born, American Girl doll.) Klikk på bildet og se flere bilder i Foto Galleriet $8,15

strikkeoppskrifter dukkeklær


Klikk her og legg strikkeoppskrift i handlekurvVis handlelkurv

PS: "Del disse vakre ting med familie og venner"
Jeg håper du liker dette antrekket like mye som jeg likte å lage  det, håper du vil dele denne siden på Facebook (under) eller Twitter. Likte du noen bilder, klikk på "pin it" og legge dem til din Pinterest album .
Vennlig hilsen Målfrid Gausel