Mönster till dockkläder –

här hittar du mönster til dockkläder i Målfrid Gausel design

Tack för att du besöker vår hemsida för våra vackra stickade kläder för dockor och mönster till dockkläder.

Mitt jobb är att fotografera dockkläderna, publicera nya mönster, skicka dig nyhetsbrev och se till att alt fungerar på denna sida.
vr>Jag har den glädja att få presentera Målfrid Gausel. Målfrid är en personlighet inom stickade mönster till dockkläder mönster på dockkläder i Norge, i själva verket är hon dockkläder mönster drottningen av Norge.

Hon har skrivit fem mycket framgångsrika böcker med hundratals vackra stickbeskrivningar till dockor. Dessa böcker är tyvärr bara skriven på norska. Exklusivt för den här webbplatsen vill Målfrid nu designa en ny kollektion som bygger på traditionell norsk kvalitetskläder blandat med modern stil.

Målfrids hörn.
Hej och tack för att du besöker oss.
Jag bor på den vackra sydvästra Norges kust, nära staden Stavanger.
Feedback på mina fem böcker har varit lite överväldigande. Jag fick trevliga samtal från hela landet. Det verkar som mina böcker ger glädje och inspiration för många människor.
Eftersom min fjärde bok med mönster till dockkläder var klar, frågade jag mig vad jag kunde göra härnäst. Internationella publicister har bett mig att publicera mina böcker.
Men en dag ringde Kjell mig och frågade, "Målfrid, varför inte sprida din mönster till dockläder över hela världen. Det bästa sättet att göra det er via Internet" Ja, naturligtvis, det är en spännande idé. Så här är jag.

Garn och stickning och stickade docka kläder har fascinerat mig så länge jag kan minnas, och genom många år har jag skapat en hel del modeller for mönster till dockkläder

Design och stickning ger mig en sådan glädje. Min kärlek till färger, textur och fiber är något som har varit med mig så länge jag kan minnas. Jag har ritat några hundra docka kläder modeller, och ofta frågar folk mig hur jag få allt gjort. Jag tror att en av mina nycklar till framgång är att gå upp tidigt på morgonen och god tidsplanering. Men idéer till nya mönster kommer till mig medan jag jobbar på andra uppgifter.

Min inspiration kommer dels från min kärlek till härliga dockor och babykläder, och självklart från min kärlek till mina barnbarn. Jag är mormor till Malin och Karoline, Kaja, Fredrik, Tiril och Mons. Karoline och Malin besöker mig ofta och tar med sig sina dockor, så jag ville fräscha upp mina gamla minnen ock stickning färdigheter igen (från höger. Kaja, Tiril och Fredrik).

Jag sökte min stickor och tunt, mjukt ull och började sticka docka kläder som såg samma sak som min docka kläder när jag var en liten flicka. Resultatet gjorde flickan väldigt glad! De fick nya stickade docka kläder till sina dockor. Det var en väldigt roligt för dem om de såg vad deras farmor trollade en boll av ull och hennes stickor.

Jag hittade mina stickor och garn av tunn, mjuk ull och började sticka docka kläder som såg ut på samme sättet docka kläderna jag använde för min egen dockor som liten flicka. Resultaten gjorde tjejerna väldigt glada! De fick nya stickade docka kläder till sina dockor, och det var alltid spännande och roligt för dem att se vad mormor, på ett magiskt sätt, kunde skapa med en boll av ull och hennes stickor.

Sedan dess har mitt liv, mitt hem varit fyllt med stickade docka kläder. Så jag började, och lite i taget jag har designat många olika kreationer.

Från folk som samlar gamla dockor har jag fått många förfrågningar om stickning modeller. Många av dem har varit på jakt efter klassiska kläder till dessa dockor. Tyvärr har det varit svårt att hitta stickbeskrivningar för docka kläder. Väldigt ofta var jag tvungen att improvisera och anpassa delar av barnkläder. Ibland var jag tvungen att helt designa mönster själva. Inte alla ser detta som en enkel sak att göra, de flesta människor behöver använda ett mönster.

Tja, i början, skulle jag vilja fokusera på sticka mönster till dockkläder till Baby-born docka. Baby-born kläderna passar även många andra dockor.
Jag ser fram emot att presentera min nya kollektion. En del av det kommer att vara i en modern stil, och några i stil med de norska och skandinaviska traditioner.

Många människor i Norge älskar att sticka docka kläder, och de lägger resultaten av deras stickning på sina webbplatser och bloggar. Monai har stickat några docka kläder på grundval av mina mönster till dockkläder, och hon Monai visar hennes bilder av bra arbete på denna webbplats.

Välkomna att ladda upp och vise dina bilder av dockkläder som du stickat till min stickning mönster här.

Vänliga hälsningar
MålfridEnglish text

German text

Svensk

Norwegian

Gratis stickmönster ANNE
Beställ nyhetsbrevet och
få denna underbara gratis
stickmönster ANNE
(Klicka på bilden)